Biografie

Geboren op 21-10-1962 te Amsterdam en inmiddels de vierde generatie die beroepsmatig accordeon speelt.

Op 8-jarige leeftijd met accordeon les begonnen bij Coen van Orsouw.

Na zijn middelbare schoolopleiding is hij in 1980 bij zijn vader in het café (café " De Vrolijke Noot" te Amsterdam) gaan spelen en heeft dat bijna 11-jaar gedaan.

In 1987 op het 75-jarig jubileumfeest van Johnny Meijer in theater "de Meervaart" gespeeld.

André is in 1988 begonnen met een klassieke opleiding aan het Sweelinck conservatorium te Amsterdam, waar hij in 1993 afstudeerde.

Speelt sindsdien met verschillende ensembles in diverse stijlen, waaronder "Duo André Vrolijk" waarmee hij samen met contrabassist Henk Bakker, meestal akoestisch, muziek uit verschillende richtingen ten gehore brengt

Het "André Vrolijk Jazz-kwartet", "Enchanté" met franse chansons-, musette-, Zuid-Amerikaans-, tango-en jazzy-repertoire, en "Tintje Mokum" uiteraard met veel Amsterdams repertoire.

André speelt met Fernand Huard de franse chansonnier waarmee hij op 13-februari 2000 het "Concours de la Chanson" in de kleine comedie te Amsterdam heeft gewonnen en speelt mee op diens cd getiteld "Sortie 13".

André heeft in het tango orkest van "Danny Malando" gespeeld waar hij de c.d. "Olé Tango" mee heeft gemaakt.

Hij heeft in een tv uitzending met het "Metropole orkest" gespeeld en is muzikaalleider van het Zwanenkoor uit Amsterdam waarmee hij de c.d. "Aan jou mooi Amsterdam" heeft opgenomen, geeft daarnaast accordeonles, heeft in diverse radio- en t.v. uitzendingen gespeeld en aan verschillende andere cd's meegewerkt.

Hij heeft op 26-januari 2002 op het vrijgezellenfeest van prins Willem-Alexander en Maxima voor de Koninklijke familie gespeeld.

Gaat in het theaterseizoen '02/'03 de theaters langs met het ensemble van Fernand Huard in een programma van Philip Freriks, met de produktie "Ik herinner me", waar ook een gelijknamige cd van is waar André op te beluisteren is.

24-augustus 2003 is er een c.d.-presentatie geweest van zijn eerste c.d. "Getting Sentimental", waarop hij samen met Frits Landesbergen, Jeroen de Rijk, Edwin Corzilius, Martien Oster en Gijs Dijkhuizen heerlijke jazz standards ten gehore brengt.